back button

Nyheter

2024-01-20

Vi besöks av – Vinmakare

Vi på La Petie Soeur kommer att få vårt andra besök av en vinmakare. Den 17 januari besöker Roberto Henriquez oss, vinmakaren från Concépcion i södra Chile. Robertos stora intresse och drivkraft är länkad till druvan país, som med sina urgamla, oympade stockar på något sätt förkroppsligar den chilenska terroiren och vinets kultur, historia, tradition och karaktär.

Efter studietiden började han jobba hos Agnes och René Mosse i Loiredalen. René hade stor påverkan på Robertos perspektiv när det gäller vinframställning och syn på ekologiskt och biodynamiskt jordbruk.

Slutligen kom Roberto tillbaka för att starta egen vinproduktion och även göra vin enligt de traditionella pipeño-metoderna. Vingårdarna Roberto jobbar med är noggrant utvalda och han brukar marken själv. I norra Itata har han en vinodling med gamla stockar av sémillon som blir till en blend tillsammans med druvorna corinto och chasselas. Längre söderut i Bío Bío odlar han enbart país som ger både Pipeño och Santa Cruz de Coya.

I dag ses Roberto som en av regionens ledande producenter av naturliga viner. Roberto berättar att hans viner är en avspegling av Chiles historia.
Källa: https://handpickedwines.se/roberto-henriquez/