back button

Nyheter

2024-04-17

Mars vinresa på La Petite Soeur

Under hela mars har La Petite Soeur visat upp ett fascinerande urval av viner som deras veckospecialer, varje vin presenterat av distinkta vinmakare från olika delar av världen. Dessa viner har inte bara belyst mångfalden och rikedomen i den globala vinproduktionen utan också erbjudit besökarna en unik smakresa från vecka till vecka.

 

Under vecka 11 fick gästerna njuta av en skapelse från Laurent Tribut, en berömd vinmakare baserad i Chablis, Frankrike. Det utvalda vinet var ett vitt Chablis, firat för sin komplexa smakprofil, lager på lager av mineralitet och användningen av mycket eftertraktade druvor. Detta vin utmärkte sig för sin exceptionella komplexitet och djup av smaker som förkroppsligar det bästa av Chablis.

 

Följande vecka flyttades fokus till Craven Wines’ Pinot Gris från Stellenbosch, Sydafrika. Detta ljusröda vin presenterade en unik tolkning av Pinot Gris-sorten, skapat av ett talangfullt par. Det fångade essensen av sommaren med sina milda bärrnoter och saftiga undertoner, vilket erbjöd en uppfriskande och förtjusande smakupplevelse som var både minnesvärd och inbjudande.

 

Vecka 13 introducerades besökarna till Luis Seabras Xisto Limitado från Douro-regionen i Portugal. Detta vita vin, ett modernt uttryck av Douro, blandade sorter från äldre vingårdar för att skapa ett vin med betydande dimension och karaktär. Det visade på inflytandet från skifferjorden och det lokala terroiret, balanserande solig karaktär med fruktig fräschhet, som förkroppsligar essensen av dess ursprung.

 

Månaden inleddes med ett specialerbjudande från Envinate, ett samarbetsprojekt av fyra oenologexamen som utforskade Spaniens vinodlingsrikedom. Det utvalda röda vinet från Ribeira Sacra var komplext och aromatiskt, med stor syra och djup. Detta vin exemplifierade teamets ambition att lyfta fram det bästa av spansk vinframställning, erbjudandes en smak av landets mångsidiga vinlandskap.

 

Tillsammans har dessa veckospecialer på La Petite Soeur inte bara tillhandahållit en utforskning av den varierade vinvärlden utan också visat baren engagemang för att introducera sina gäster till exceptionella vinmakare och deras framstående skapelser. Varje urval förde med sig en bit av sitt ursprung till besökarna, berikande deras vinupplevelse med historier, smaker och traditioner från Frankrike, Sydafrika, Portugal och Spanien.